Blog

    Martin Nákačka
Príspevok od Z 18. marec 2017 V Blog 0 Comment

Nemáš pravdu!

Poznáte tento vtip? Šéfova kancelária je miestnosť, do ktorej sa vchádza s vlastným názorom a vychádza so šéfovým.  Aj keď dobre vieme, že to nie je pravda, koľko krát sa takto správame, alebo sa s takýmto prístupom stretávame... Paradoxne, možno práve medzi tými najbližšími. Pri rôznych názoroch vyťahujeme svoje logické argumenty, zvyšujeme hlas, používame pozíciu sily, aby sme si presadili to svoje. Keď druhá strana pokrčí plecami, skloní hlavu a neochotne prikývne, cítime sa víťazne a možno si aj naivne myslíme, že uznala naše argumenty.  Z pozície nestranného diváka to tak občas vyzerá. 

Takýto prístup má snáď zmysel, keď ide o nejakú verejnú diskusiu, kde chceme presvedčiť publikum a nie partnera. Ak sa ale potrebujeme dohodnúť, alebo by sme dokonca radi niekoho dostali späť na „správnu cestu“,  takto to fungovať nebude. Človek túži po ocenení, uznaní a pochopení a väčšinou takéto čosi vyhodnotí ako útok proti svojej osobe, preto už z princípu bude brániť svoje práva a snažiť sa „neprehrať“.  Ak aj nie nahlas, tak vo vnútri určite. Trochu inú cestu volia zasa obchodníci, ktorí sú v inej pozícii. Metódy, ktoré používajú fungujú, pokiaľ ich však používajú neúprimne či dokonca na manipuláciu, konečným výsledkom bude aj tak roztrpčenie a nedôvera. Ako teda toho druhého presvedčiť? 

Prvým úspechom je dosiahnuť u druhej strany férové počúvanie. Jedna zo zásad hovorí: „Najskôr sa snaž pochopiť a až potom byť pochopený.“ Pochopiť neznamená súhlasiť. Snažme sa pri tom nájsť veci, na ktorých sa zhodneme a ktoré môžeme oceniť. Ak sme úprimní a vážime si druhých, aj keď sme presvedčení, že niektorým veciam nerozumejú alebo sa mýlia, takýmto prístupom otvoríme dvere a odblokujeme cestu, keď príde náš ťah. A že príde, si môžeme byť takmer istí. Je to jeden zo zákonov reciprocity a snahy odvďačiť sa, ktorý funguje u normálnych ľudí. Svoj pohľad prednesme neutrálne a pokorne, pričom dajme priestor druhému vyjadriť sa a prerozprávať ako tomu porozumel. Pri takejto diskusii sa veľmi ľahko stane, že nakoniec my sami zmeníme alebo poopravíme názor  a môžeme sa spoločne posunúť do novej roviny poznania a pritom posilniť naše priateľstvo.

Mnohí toto poznáme a v profesionálnom živote aj často používame. Je smutné, že na to občas zabúdame, najmä pri tých najbližších. Akoby sme mali pocit, že tu si môžeme dovoliť určité skratky a ísť priamo na vec. Keď si to tak v hlave premietam je mi to ľúto a premýšľam, ako na budúce zmením prístup napríklad k deťom pri výchove.  Že som niekoho rodič, šéf, manžel a pod. ešte neznamená, že tieto princípy prestali platiť.

 

Čítať 1571 krát Naposledy zmenené sobota, 18 marec 2017 14:52

Súvisiace položky (podľa značky)

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Zaujímavé odkazy

- stefanfedor.sk (nadšenec a propagátor GTD, EverNote, MindMaps)
- auraknihy.sk (oravské online kníhkupectvo)
- brigada.sk (brigády na leto)

Excellens odporúča

- ThinkBuzan Blog
- iMindMap 
(software na tvorbu myšlienkových máp)
- Peoplecomm  (O slobode v práci)

Nachádzate sa tu: Hlavná stránka Blog Nemáš pravdu!